Angst voor spieren

Veel dames hebben de angst om eruit te zien als The Hulk wanneer ze beginnen met krachttraining en durven daarom de stap niet te zetten. Volledig onterecht, vindt Personal Body Trainer Romana. Zij legt in deze blog uit waarom ook dames met een gerust hart het krachthonk kunnen induiken.

 

Wil je strakker in je vel komen te zitten, dan zal je toch echt wel aan krachttraining moeten doen. Helaas is dit voor veel dames een beetje eng en onwennig, want waar begin je? Moet je aan die jongen achter de balie tips vragen? Of een random training uit een ‘fitness’ tijdschrift voor dames halen? Nee, zeker niet. Gebruik onderstaande tips en dan kom je al een heel eind.

Stop met groepslessen

Ik krijg snel brede schouders als train, dus ik kan beter Zumba of Bodyshape lessen doen”. 

Really? En ondertussen zie je er na een jaar groepslessen nog net zo uit als toen je begon met sporten. Waarom dat zo is? Je bouwt niks op. Op school kreeg je toch ook niet bij iedere wiskundeles iets totaal anders te leren? Je werkte voor een periode ergens naartoe en daar kreeg je vervolgens een toets over. Zo is het ook met trainen: werk ergens naartoe met een vast programma, waarbij je over een langere periode vooruitgang boekt. Met een groepsles kan je niet over de lange termijn progressie boeken. Stop met groepslessen en ga je tijd nuttiger besteden.

Stop met elke dag 500 sit-ups

Je wilt niet ‘te gespierd’ worden, maar je traint wel elke dag je buikspieren en dan ook nog met bewegingen waar ze uiteindelijk groter van worden. Wat er gebeurt als je alleen de rectus abdominus (de zogenaamde sixpack) traint? Die spier wordt groter en gaat naar voren staan, waardoor je buik dus een beetje uitzet. Je lijkt dus ‘dikker’, good job. Stop ermee en let op je voeding in plaats van te denken dat je een platte buik krijgt van non-stop sit-ups doen.  

Use your brains

Gebruik verder je verstand: je kan heus wel voor jezelf denken, dat heb je altijd al gedaan, dus waarom zou dat met sporten niet zo zijn? Als iemand je vertelt dat je elke dag drie uur op een loopband moet staan om af te vallen, kan je waarschijnlijk al een beetje bedenken dat dat onzin is. En nog even de theoretische kant achter dat het hele idee van ‘breed’ worden onzin is: je lichaam maakt, in tegendeel tot dat van een man, te weinig testosteron aan om dat te kunnen realiseren. Dus van krachttraining word je echt niet ‘te gespierd’, maar wel slanker en een stuk fitter.

Ga aan de slag met een persoonlijk plan op maat

Heb je geen idee waar je moet beginnen en wat oefeningen als de hip trust, split squat en pull through precies zijn? Geen zorgen, wanneer jij start met Personal Body Plan ontvang jij een trainingsschema wat precies past bij jou en bij jouw doelen. Je hoeft dus niet zelf aan de slag met Excel, Google en Youtube om vervolgens alsnog met een vraagteken boven je hoofd rond te lopen in de gym.

 

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.