Let’s meet: Hub member Wouter!

Wouter is, net als heel veel mannen, gek op ‘bovenlichaam’ oefeningen en heeft in de Hub onder andere geleerd dat de juiste uitvoering van een oefening van essentieel belang is voor je progressie. Vanaf eind augustus gaat hij zijn eerste fase ‘spieropbouw’ in en dat vindt hij stiekem best wel spannend. Let’s meet: Hub member Wouter!

 

Hoe heet je, hoe oud ben je en waar ben je opgegroeid?
Mijn naam is Wouter Gaarenstroom, ik ben 36 jaar oud en opgegroeid in de Zaanstreek. Momenteel woon ik in Assendelft (Saendelft) maar daarvoor heb ik mijn hele leven in Krommenie gewoond (en wil daar ook graag weer naar terug!)

 

Met welk doel ben je aan het trainen?
Ik ben begonnen met trainen om fitter te worden, en een wat beter ‘shape’ te krijgen.

Na een periode van veel stress op het werk (80-urige werkweken), veel bedrijfsmatige lunches/diners waren er behoorlijk wat kilo’s aangekomen (ik woog 105 kg..) en merkte ik dat mijn energieniveau erg laag was. Mijn zelfbeeld paste toen niet meer bij mijn fysieke verschijning (ik ben vroeger altijd erg sportief geweest, en nooit ‘te zwaar’) en het roer moest om!

Ik ben in eerste instantie begonnen met zelf trainen (2 keer per week fitness) maar boekte eigenlijk te weinig vooruitgang. Toen ik met PBP in aanraking kwam, en van de Hub hoorde ben ik direct de 2e maand PBP via de Hub gaan trainen en merkte ik dat de ‘juiste’ uitvoering van een oefening het verschil kan maken (ik pakte ineens een stuk minder gewicht, maar zeg veel sneller fysieke progressie!)

Momenteel weeg ik zo’n 76 kg, en ben dus flink wat gewicht kwijtgeraakt! In overleg met mijn coach begin ik vanaf eind augustus aan mijn eerste sessie ‘spieropbouw’ (spannend!). Ik heb eigenlijk direct (na mijn probeer week) al voor een jaar ‘getekend’ in de Hub omdat het zo’n onwijs fijne plek is om te trainen!

 

Welke oefening vind je fantastisch en waarom?
Ik ben gek op alle ‘bovenlichaam’ oefeningen (is een mannen ding denk ik..) In mijn huidige schema vind ik de ‘Lat pulldown reverse biceps grip’ en de ‘Dumbell incline V-press’ het leukste! Maar de ‘dumbell pushups’ / ‘Swissball schijf rotatie’ / ‘planking’ staan ook in de top 5 😉

 

Wat zou je doen met een miljoen?
Waarschijnlijk een stuk meer reizen (ben ik gek op!) en ter plaatste kijken wat ik kan doen om de mensen die het minder hebben op weg te helpen (denk aan kennis, financiële steun, verbinden van de juiste mensen aan elkaar). Daarnaast blijf ik ook lekker werken, ik vind het namelijk erg leuk om met klanten/collega’s om te gaan.

 

Welke oefening sla je liever over en waarom?
Overslaan doe ik ze niet, maar vervloeken zo nu en dan wel 😉 De Dumbell Bulgarian Split Squads is voor mij het lastigst… Het boeken van vooruitgang op dit soort (voor mij) lastige oefeningen geeft toch de meeste voldoening!

 

Wat vind je het fijnst aan het trainen in de Hub? 

  • De sfeer; iedereen is serieus met trainen bezig, waardoor ik zelf ook net dat tandje harder bijzet (vaak aangemoedigd door de enthousiaste trainers!)
  • De eerdergenoemde trainers… Ik ben geen ‘snelle leerling’ met bepaalde oefeningen, maar ze nemen keer op keer iedere oefening geduldig met je door tot je hem onder de knie hebt… (dat vind je niet in andere sportscholen!)
  • De openingstijden; Ik sta er vaak om 7 uur sharp, zodat ik lekker voor ik naar mijn werk rijd getraind heb.
  • De handdoeken service/kleedruimte… Wat een feest is dat als je helemaal kapot bent van het trainen! (Compliment trouwens voor de douchegel/shampoo! Scheelt weer wat spullen meesjouwen!)
  • De hapjes bij Doormeal! Het is erg fijn om daar zo nu en dan wat lekkers mee te nemen voor de lunch (en soms rijd ik na werk nog even langs om een avondmaaltijd op te pikken ;-))

 


Wat is je favoriete pre workout meal/snack?
Pre-workout meal is vaak mijn ontbijt, een bak magere yoghurt of kwark met havermout en (afhankelijk van mijn bui) wat blauwe bessen erop. Post-workout eet ik trouwens erg graag de Doormeal Blueberry Goodness (met bastogne koek :-D)

 


Welke acteur/actrice zou jou spelen in een film? (als jouw persoonlijkheid/uiterlijk een karakter in een film zou zijn)
Het lijkt mij te gek om in een Quentin Tarantino film te spelen, en als acteur Samuel L. Jackson (al denk ik niet dat ik qua uiterlijk of persoonlijkheid veel overeenkomsten met hem heb ;p)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *